Caută
Close this search box.
Fundația Assa

Caravana Assa

Povestea Începe aici !

Pornim în Caravana ASSA! Povestea începe aici.

Am promis că vom schimba viețile copiilor care duc lupte nedrepte, fie cu boli grave, fie cu neajunsuri, iar în numai un an:

… am cunoscut și am sprijinit prin proiecte sociale peste 400 de copii vulnerabili

… am pregătit terenul pentru construirea celui mai inovator campus medical și educațional din România. Campusul ASSA va fi un univers perfect adaptat micuților cu dizabilități, ce va cuprinde o tabără, o clinică de diagnosticare și tratament pentru copii cu afecțiuni psiho-neuro-motorii și săli multifuncționale.

Pentru că ne dorim să sprijinim toți copiii vulnerabili din România și să facem cunoscut impactul pe care Campusul ASSA îl va avea în viețile acestora, ne-am propus să pornim la drum, către comunitățile în care trăiesc acești micuți.

Povestea începe aici.

Fiecare oraș, fiecare oprire, devine un nou capitol al poveștii pe care o scriem împreună, pentru copiii vulnerabili.

Fiecare comunitate devine punte de bunătate pentru copiii grav bolnavi sau aflați în situații vulnerabile.

În fiecare comunitate căutăm Oameni care pot și vor să construiască alături de noi universul în care fiecare copil vulnerabil își va recâștiga dreptul la copilărie

Cu fiecare comunitate pe care o cunoaștem, mesajul copiilor vulnerabili ajunge și mai departe.

Povestea începe aici.

Începe cu fiecare copil care are nevoie de noi.

Începe cu Oamenii care pun umărul în cel mai ambițios proiect construit vreodată în România: Campusul ASSA.

Cum se va desfășura Caravana ASSA?

Itinerariul este stabilit, iar în următoarea perioadă, vom ajunge în toate comunitățile din țară în care trăiesc copii grav bolnavi sau aflați în situații vulnerabile.

În fiecare comunitate, ne vom întâni cu :

 • Familii în care trăiesc copii grav bolnavi sau care se confruntă cu neajunsuri, pentru a documenta situația acestora și pentru a afla cum putem sprijini, pe termen scurt și lung.

 

 • Reprezentanți ai instituțiilor locale relevante (DGASPC-uri, primării, școli, spitale, etc) , pentru a identifica acele cazuri sociale care au nevoie de sprijin imediat și pe termen lung, dar și modalități prin care vom putea colabora în ajutorarea copiilor vulnerabili, fie prin proiecte sociale imediate, fie prin servicii puse la dispoziție în Campusul ASSA

 

 • Reprezentanți ai companiilor / firmelor din orașele vizitate, care își doresc să se implice în proiecte sociale de impact  în orașele în care își desfășoară activitatea și să devină parteneri strategici în cel mai mare proiect al fundației, Campusul Medical și Educațional ASSA.

 

 • Reprezentanți mass media care, prin mediatizarea misiunii noastre, pot sprijini copiii vulnerabili din comunitățile lor și din toată țara.

Ce se va întâmpla în fiecare oraș?

În fiecare oraș vom fi prezenți cu evenimente ce au ca scop informarea comunității cu privire la proiectele ASSA ce pot avea un impact semnificativ în viața copiilor grav bolnavi sau aflați în situații vulnerabile.

Prima parte a zilei

Prima parte a zilei este dedicată activităților educativ-recreative pentru copii tipici și atipici și părinții acestora:

 • Jocurile copilăriei, adaptate și pentru copiii cu dizabilități
 • Ateliere creative
 • Storytelling
 • Focus grupuri  susținute de psihoterapeuți, pentru părinți

Aceste activități fac parte integrantă din planul de terapie ludică ce va fi implementat în Campusul ASSA

A doua Parte A Zilei

Partea a doua a zilei va fi dedicată informării autorităților locale, instituțiilor și partenerilor cu privire la impactul Campusului ASSA și al celorlalte proiecte sociale, în viața copiilor grav bolnavi din comunitate. Vor fi prezentate:

 • Echipa ASSA
 • Misiunea și obiectivele Fundației ASSA
 • Stadiul lucrărilor pentru construirea Campusului ASSA și facilitățile de care vor beneficia copiii grav bolnavi sau aflați în dificultate
 • Serviciile medicale  și terapeutice prin care vor fi sprijiniți copiii vulnerabili
 • Partenerii strategici ai Fundației ASSA
 • Proiectele sociale ale fundației cu impact imediat ce pot fi dezvoltate în toate comunitățile
 • Oportunități de parteneriate

Cum poți participa la eveniment?

Completeaza cu datele personale mai jos

Abonează-te La
Newsletter-ul Nostru

Pentru a vă oferi cea mai bună experiență posibilă pe acest site, folosim cookies. Consultati aici politica noastră cookies.

Abonează-te La
Newsletter-ul Nostru